با یک دوربین شکاری تا چند کیلومتری رو میشه دید؟

با دوربین شکاری تا چند کیلومتری رو میشه دید

همیشه پیش از خرید دوربین شکاری سوالاتی ذهن خریدار رو مشغول میکنه مانند اینکه چرا دوربینها اینقدر تفاوت قیمت دارند؟ با یک دوربین شکاری تا چه مسافتی را میشه مشاهده کرد؟ دوربین شکاری یی وجود داره که بتونه ۱۰ کیلومتر رو بیاره توی ۲ متری من ؟ و سوالاتی از این قبیل

در این مقاله سعی شده بطور مختصر به سوالاتی از این قبیل پاسخی در خور داده شود. در واقع این مقاله راهنمای خرید دوربین شکاری نیز محسوب میشود ، پس پیشنهاد میکنیم با ادامه مطلب همراه شوید.

علت تفاوت قیمت دوربین های شکاری در چیست؟ چرا برخی بسیار گران و برخی بسیار ارزان هستند؟

تمام ابزار های اپتیکی مانند میکروسکوپ ، تلسکوپ ، دوربین شکاری و حتی عینک طبی در یک چیز مشترک هستند و آن چیز استفاده از لنز (عدسی) میباشد.

شاید به جرات بتوان گفت که بیش از ۸۰ درصد قیمت یک ابزار اپتیکی مربوط به لنز ها و منشور های بکار رفته در آنست و مابقی هزینه مربوط به جنس بدنه و لوازم جانبی ست.

هر کاری که بروی لنز ها انجام شود تا تصویر شفاف تری را شاهد باشیم ، نیازمند هزینه بیشتر و استفاده از تکنولوژی های متنوع میباشد که بروی قیمت تمام شده عدسی ها و متعاقبا بروی قیمت تمام شده یک دوربین شکاری تاثیر خواهد گذاشت.

 

طبق قوانین فیزیک ، وقتی نور از محیطی با چگالی کمتر وارد محیطی با چگالی بیشتر شود (عدسی) اتفاقات زیر برایش رخ میدهد:

الف) مقداری از سرعت آن کاسته میشود که باعث منحرف شدن نور یا به اصطلاح کانونی شدن آن میشود.

ب) این کم شدن سرعت نور باعث تغییر رنگ در نور عبوری از عدسی میشود. (مثلا رنگ آبی به طیفی از آبی تبدیل میشود)

ج) هنگامی که نور به یک عدسی برخورد میکند مقداری از آن بشکل انعکاس منحرف شده و همیشه مقدار نور عبوری از مقدار نور تابیده شده کمتر خواهد شد یعنی همیشه چند درصدی تصویری تاریک تر را از پشت لنز ها شاهد خواهید بود!

 

دوربین شکاری خوب ، دوربینی ست که بیشترین عبور نور با بالاترین شفافیت و تصویری واقعی تر را برای کاربر ایجاد نماید یعنی آنچه در واقعیت هست را بدون کم و کاست ببینید و رسیدن به حداکثر شفافیت ، چالش هایی را برای سازنده های لنز (عدسی) ایجاد میکند.

بعنوان مثال: در دوربین هایی که برند هستند مانند زاواروسکی اتریش حدود ۱۸ لایه کوتینگ بروی لنز زده میشود که گاهی فقط برای ایجاد یک لایه کوتینگ ، نیازمند به قرار دادن عدسی ها بمدت یک هفته در محلولی شیمیایی با عبور جریان الکتریسیته هستیم تا فقط یک لایه مثلا کوتینگ فلوراید بروی لنز مستقر گردد

تا عبور نور بیشتر ، تغییر رنگ کمتر ، شفافیت بالاتر ، کانونی تر شدن نور در یک نقطه بهتر شود. پس تفاوت دوربین ارزان قیمت با دوربین گران قیمت در همین عملیات های انجام شده بروی لنزهاست که در یک جمله دوربین گرانتر شفافیت تصویر بهتری را برای کاربر به ارمغان آورده و چشم را هم خسته نمیکند.

 

موارد عنوان شده در دوربین های شکاری ارزان قیمت وجود ندارد یا بسیار کم رنگ است و شاهد این حد از حساسیت در تولید دوربین شکاری نیستیم مثلاً بجای کوتینگ های متعدد از یک یا دولایه کوتینگ استفاده میشود و حتی از لحاظ تراکم مولکولی عدسی  و صیقلی بودن سطح عدسی،

دوربین های ارزان قیمت بهره ای از این تکنولوژی ها نبرده اند. از لحاظ عبور نور نیز درصد بسیار بالاتری از نور توسط دوربین های ارزان قیمت هدر میرود. از جنس آلیاژ بدنه و ارگونومی قرار گیری در دست ، بالانس وزنی ، سرعت و دقت فوکوس که بگذریم دوام و عمر لنزهای یک دستگاه اپتیکی هم بسیار مهم است که همه و همه اینها در دوربین های متفرقه یا ارزان قیمت کمترین بهایی داده شده است.

 

پس اگر جایی شنیدید که شخصی راجع به یک برند اینطور سخن میگوید: ” فلان دوربین نون اسمش رو میخوره ” بدانید که این شخص فاقد دانش فنی دوربین شکاری ست ! و میتوانید دانش این افراد را به آسانی محک بزنید مثلا اگر دوربین شناخته شده ای را نفی و دوربین بی نام و نشان دیگری را توصیه میکنند

از ایشان علت توصیه به دوربین ارزان تر را سوال کنید! ببینید آیا منطقی پشتش هست یا خیر که معمولا برای تعریف از یک دوربین دو سه کلمه عنوان میکنند که “عالی ست” ولی تعریفی از عالی بودن ارائه نمیکنن یا مواردی را عنوان میکنن که منطقی نیست مانند اینکه میگویند این دوربین از ۱۰ متری هم سقوط کند چیزیش نمیشود!!

 

نیاکان ما چه خوش گفته اند که “هر چقدر پول دهیم همان قدر آش میخوریم” پس چطور میشه اتومبیل پورشه رو با آن نامش با خودروی پراید مقایسه کرد؟ و امروزه با وجود اینترنت دنیا بسیار کوچکتر شده و با یک جستجوی ساده میتوانید فروشگاههای خارج از کشور که دوربین های برَند را میفروشند پیدا کرده و قیمت های آنان را مشاهده نمود.

چطور میشود دوربینی که ۱۶۰۰ دلار قیمت دارد را با دوربین متفرقه ای که ۱۰۰ دلار هم نمی ارزد مقایسه کرد و فقط به این گفته اکتفا کرد که “فلان دوربین نون نامش را میخورد” یعنی این خارجی ها دور از جون اینقدر ابله و سبک مغز هستند که این دوربینها را میخرند؟

یا اینکه پشت این قیمت بالا  چیزهایی نهفته ست مانند تکنولوژی های برتر بکار رفته ، دوربینی که یک عمر کار میکند و به سلامت چشمان عزیزتان آسیبی نزده بلکه چشم نواز است! ، یا بقول انگلیسی ها که میگویند ” آنقدر ثروتمند نشده ام که یک جنس ارزان بخرم” و دهها مورد دیگر …..

 

با یک دوربین شکاری تا چند کیلومتری رو میشه دید؟

حقیقت اینست که هیچ محدودیتی برای فاصله وجود نداره همانطوری که برای چشم انسان نمیتوان فاصله ای تعیین کرد ! شما میتوانید با نگه داشتن یک برگ رادیولوژی مقابل نور خورشید ، سطح خورشیدی که در فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری از شما قرار دارد رو با چشم ببینید.

دوربین شکاری هم همینطوره و فقط فواصل رو نسبت به بزرگنمایی که بروی دوربین درج شده ، نزدیک میکنه برای همین توی مشخصات دوربینهای شکاری حداقل فاصله فوکوس را به متر قید میکنند مثلا مینویسند ۲ متر یعنی این دوربین از ۲ متر تا مثبت بی نهایت رو فوکوس میکنه.

(نکته: از لحاظ کاربردی ، در دید افقی چون زمین کره ای شکل است و در علوم مهندسی برای هر ۱۰ کیلومتر کروی بودن زمین نیز در نظر گرفته میشود ، بایست توجه داشت که جسمی که ارتفاع کمی داشته باشد در فواصل دور پشت این کره نسبت به شما قرار گرفته و از دید خارج میشود پس نمیتوان انتظار داشت دوربینی بتواند مثلا ۵۰۰ کیلومتری را به شما نشان دهد)

 

تاثیر قوس زمین بر مشاهده مناظر دور دست بصورت نمادین
تاثیر قوس زمین بر مشاهده مناظر دور دست بصورت نمادین

دوربینی میخوام که بتونه ۱۰ کیلومتر رو بیاره توی دو متری من چی پیشنهاد میدهید؟

زاویه دید چشم انسان در حدود ۱۳۵ درجه است و اصولا ابزار های اپتیکی زاویه دید بسته تری نسبت به چشم انسان دارند. زاویه دید دوربین های دوچشمی به دو صورت روی دوربین شکاری درج میشود یا بصورت درجه و یا بشکل یک عدد در مبنای ۱۰۰۰ متر ،

که بدین معناست که اگر شما از مورد قابل مشاهده خود ۱۰۰۰ متر فاصله گرفته باشید ، پهنای تصویری که از درون دوربین میبینید برابر است با فلان عدد. طبیعی ست هر چه بزرگنمایی بیشتر باشد طبیعتا زاویه دید یا پهنای تصویری که از چشمی دوربین ها شاهدش هستید کم عرض تر خواهد شد. دوربین های تک چشمی (Spotting Scope)و تلسکوپها بر عکس دوربین های شکاری دارای زاویه بسیار بسته تری میباشند.

مفهوم پهنای دید در 1000 متر یا Feild of View
مفهوم پهنای دید در ۱۰۰۰ متر یا Feild of View

 

با توجه به زاویه دید که هر چقدر بزرگنمایی بالاتر باشد زاویه دید بسته تر میشود و دیگر نمیتوان آن وسیله را دوربین شکاری دانست چون مانند دوربین های نقشه برداری یک عرض بسیار اندک را نشانه روی میکنند ، بطور خلاصه: اساساً دوربینی که بتواند ۱۰ کیلومتر رو بیاره توی دومتری باید زومی برابر با ۵۰۰۰ برابر داشته باشه (۱۰هزار متر تقسیم بر ۲ متر) که کاملا تخیلیه و ساخته نشده و اگر چنین دوربینی بود بایست طول هر کدام از لوله های آن چند کیلومتر میشد.

اساس کار دوربین های شکاری نزدیک نمودن تصویر بر اساس زومی که بروی آنها درج شده است ، میباشد مثلا دوربینی با زوم ۱۰ برابر (۱۰X) ، یک کیومتری رو طوری نشون میده که انگار با چشم دارید ۱۰۰ متری خودتان را میبینید.

فرض کنید شما پلاک یک اتوموبیل رو با چشم تا فاصله ۳۰ متری میتوانید تشخیص دهید حال اگر دوربینی با زوم ۱۰ برابر داشته باشید میتوانید همین پلاک رو در فاصله ۳۰۰ متری تشخیص بدهید. و البته شفافیت دوربین در این رویت تاثیری بسزا دارد

و نکته آخر: نبایست فراموش شود که قوس زمین مانع دید اجسام کوچک در فواصل دور است در علوم مهندسی معمولا هر ۱۰ کیلومتر قوس زمین را هم برای محاسبات در نظر میگیرند.

اصولا دوربین های دو چشمی قابل حمل (پرتابل) بزرگنمایی مابین ۶ تا ۲۰ برابر دارند.

 

امیدواریم این مقاله توانسته باشد سوالات شما را پاسخ دهد.

 

جهت رویت انواع دوربین شکاری عرضه شده توسط مجموعه ما بروی این لینک کلیک نمائید.

14 دیدگاه برای مطلب “با یک دوربین شکاری تا چند کیلومتری رو میشه دید؟

  1. مبین میگوید:

    سلام با تشکر از اطلاعات خوبه سایته خوبتون
    میخاستم بدونم پیشنهادتون برای دوربین کوهنوردی ک بشه باهاش شهرهای اطرافو دید یا بعضی وقتا آسمونو رصد کرد چیه تا ۲ تومن نهایت ۳ تومن
    اصلن همچین دوربینی هست با این قیمت؟

    • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

      درود
      برای هر کاری بایست ابزار مناسبش رو تهیه کرد. برای رصد آسمان دوربین هایی پیشنهاد میشه که حداقل قطر دهانه ۷۰ به بالا داشته باشند و حداقل بزرگنمایی هم ۱۵ به بالا میتواند مفید باشد مانند دوربین ۱۵×۷۰ که به آن پانزده در هفتاد میگویند.
      بدیهی ست دوربینی با مشخصات فوق ، دوربین کوچکی نیست و نمیتواند برای کوهنوردی که حجم ، ابعاد و وزن مهم است ، مفید واقع شود.

      بهتر است ببینید کدام اولویت شماست: کوهنوردی یا رصد آسمان و نسبت به انتخاب خود دوربین مناسب را تهیه نمائید.
      یک مثال: سواری های دو کابین را دیده اید نه فضای مناسبی برای بار دارند و نه سرنشینان عقب راحتی لازم را دارند بهتر است ببینید وانت نیاز دارید یا سواری ترکیب آنها همین دو کابین ها میشود که نه وانت خوبی ست و نه سواری خوب.
      امیدوارم با مثال فوق منظور را رسانیده باشیم.
      سلامت و کامیاب باشید

    • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

      درود و تبریک عید نورزو
      لزوما قطر دهانه بالا نشان دهنده کیفیت بیشتر دوربین نیست. دوربین های سایز کوچک برندهای معتبری وجود دارند که چندین برابر یک دوربین سایز بزرگ قیمت دارند. مسئله مهم کیفیت لنز و منشور ها و تکنولوژی های بکار رفته در یک دوربین هست که در قیمت و کیفیت تاثیر گذار است. برای درک بهتر پیشنهاد میکنیم این مقالات را ملاحظه کنید.
      موفق باشید

    • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

      درود
      تلسکوپ های شکستی تصویر را معکوس میکنند یعنی اگر خودرویی در حال حرکت از سمت راست به چپ جاده ای مقابل شما باشد ، حرکت آنرا چپ به راست مشاهده خواهید نمود و در تلسکوپ های آینه ای و ترکیبی هم وارونگی و هم معکوس بودن تصویر را شاهدیم یعنی هم جای آسمان و زمین و هم راست و چپ عوض خواهد شد. بنابر این اگر از بزرگنمایی های پایین استفاده کنیم و معکوس شدن را هم در نظر نگیریم میتوان نتیجه گیری کرد که فقط ار تلسکوپهای شکستی میتوان در طبیعت بعنوان دوربین تک چشمی بهره برد.
      البته دو مدل ۸۰۵۰۰ و ۹۰۵۰۰ شکستی های ما دارای منشور بوده و تصویری کاملا مستقیم بدون معکوس نمودن ارائه میکنند که اگر میخواهید دو منظوره بهره برداری کنید این دو مدل بهترین انتخاب شما خواهد بود.
      در کل چون بزرگنمایی تلسکوپها بالاست بیشتر بدرد رصد آسمان خواهند خورد تا طبیعت ، چون وضوح تصویر با بالارفتن بزرگنمایی از کاسته خواهد شد. و برای همین منظور دوربین های تک چشمی با بزرگنمایی کمتر طراحی شده اند که فاصله بین دوربین شکاری و تلسکوپ ها را پر نمایند. بهر صورت انتخاب باشماست که چه چیزی برایتان مهم تر است.
      موفق باشید

    • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

      سلام. اگر منظورتون عدسی های چشمی هست که تو برخی مدلها قابل تعویض هست ؛ بایستی در محل مربوط به آن درج نمائیدش بهتر است دفترچه راهنمای همراه دوربین را ملاحظه کنید و اگر دوربین را باز نموده اید ومنظورتان عدشی شیئی هستش که بایستی عرض کنم نبایستی آنرا باز مینمودید چون تنظیم آن در کارخانه توسط لیزر انجام میشود و باز هم اندکی خطا دارد چه برسد با دست تنظیمش کنید در ضمن اینکار را در کارخانه در اتاقی عاری از غبار که به آن Clean Room میگویند انجام میدهند و به هر تعمیر کاری که بسپریدش میتواند با آزمون و خطا درستش کند اما به دقت کارخانه نخواهد رسید و چون چیزی بنام اتاق عاری از گرد و غبار ندارند دوربین هیچ وقت مثل تولید کارخانه نخواهد شد و مورد آخر اینکه اگر دوربینتان دارای گاز داخلی باشد که با باز نمودن آن ؛ گاز هم از بین خواهد رفت. در کل متاسفانه بایستی عرض کنم دوربین تان را با این اقدام به باز کردن از دست داده اید و میتوانید برای دست گرمی با آزمون و خطا خودتان اقدام به قرار دادن لنز نموده و تست نمائید تا به تصویر مطلوب برسید.
      متاسفانه هیچ تجربه ای مجانی بدست نمیاد!
      موفق باشید

    • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

      با سلام
      در مورد اعداد نوشته شده بروی دوربین و جزئیات بیشتر ، مطالعه مقاله زیر را خدمت تان توصیه میکنیم.
      https://www.geo-technic.com/binoculars-shopping-guide/
      بطور خلاصه و برای مثال: در دوربین ۱۰×۴۰ بخش اول یعنی ۱۰X ضریب بزرگنمایی نسبت به چشم انسان است یعنی تصاویر را ۱۰ برابر بزرگتر از دید چشم انسان نشان میدهد و به نوعی میتوان گفت فاصله را یک دهم میکند و در مورد بخش دوم یعنی عدد ۴۰ ، منظور قطر یا پهنای عدسی جلویی دوربین شکاری ست که طبیعی ست هر چه قطر بیشتر باشد نور بیشتری جمع میکند و تصویر روشن تری ارائه میکند و نکته قابل توجه اینست که هر چقدر قطر عدسی شیئی بیشتر شود وزن و ابعاد دوربین نیز بیشتر میشود.(که برای کوهنوردان که وزن و حجم مهم هست معمولا قطر دهانه کوچکتر با روشنایی کمتر اولویت قرار میگیرد چون معیار انتخاب ، وزن کمتر و ابعاد کوچکتر دوربین است) . پس همیشه دوربین بزرگتر بمعنای بهترین انتخاب نیست و کارایی یی که ازش انتظار دارد ، دوربین مناسب را تعیین میکند. اگر قرار به دیده بانی باشد و محدودیت وزن نباشد ، میتوان از دوربین های بزرگ بروی سه پایه استفاده نمود اما برای شکار یا طبیعت گردی قطعا این دوربین مناسب نیست.
      موفق باشید

      • بخش فروش و بازرگانی میگوید:

        درود.
        در مورد سوالتون که چی پیشنهاد میدهیم ؟ خوب خیلی عوامل توی انتخاب دوربین شکاری مناسب بایست در نظر بگیرید. مثل کارایی که براش در نظر دارید. اگر روی شناور قصد استفاده دارید بهترین سایز ۷ در ۵۰ هست اگر برای کوهنوردی دوربین جمع وجور بخواهید ۱۰ یا ۸ در ۲۵ مناسبه اگر برای پرنده نگری میخواهید ۸ در ۳۰ و برای شکار از سایز ۸ در ۳۰ تا ۱۰ در ۴۵ میتونه مناسب باشه برای نجون ۱۰ در ۵۰ کمترین انتخاب و سایزهای بزرگتر قطعا مناسب ترن.
        در کل بستگی داره به کاری که برای دوربین در نظر دارید و اینکه چقدر توان هزینه کردن دارید.
        مطالعه مقاله زیر رو هم پیشنهاد میکنیم
        https://www.geo-technic.com/binoculars/
        اکنون دوربین های ونگارد در سایت موجوده اونها برای اغلب کاربردهای عمومی و شکاری و طبیعت گردی مناسب هستند میتوانید آنها را در وبسایت ملاحظه و در صورت تمایل خرید نمایید.

        https://www.geo-technic.com/product-category/ecotourism-and-hunting/binoculars/vanguard-binoculars/

        با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *